El Centre d’Estudis Vilassarencs participa al II Festival Vilazari 978

Afegida el dijous, 27 Juny, 2013 - 20:14

Cartell Vilazari978 2013

El CEV participa enguany per primera vegada del Festival medieval Vilazari 978 amb una visita pel veïnat de mar de Vilassar. Alexis Serrano, historiador, arxiver i membre del Centre d’Estudis dirigirà la visita el proper dilluns 1 de juliol i comentarà de forma documentada els vestigis que encara romanen a Vilassar de Mar del seu passat medieval. La visita és de franc, ja que compta amb el suport de l’ajuntament de Vilassar de Dalt i està oberta a tots els públics i tindrà el seu inici a les 19.00 a la plaça de l’església de Sant Joan i seguirà pel nucli antic per acabar a l’Ateneu Vilassanès on se servirà un refrigeri a tots els assistents.

L’activitat neix com un nou element de col·laboració entre el CEV i el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, dues entitats que mantenen una estreta vinculació des de ja fa set anys.

El II Festival Vilazari 978 tindrà lloc a Vilassar de Dalt entre l’1 i el 7 d’aquest mes de juliol i durant aquests dies es podrà participar en diverses activitats culturals a l’entorn del passat medieval de la vila, visitar el castell, assistir a conferències i a demostracions de tir amb arc, també hi haurà una mostra a l’estatge del Museu Arxiu de Can Banús sobre la persecució de la bruixeria i al museu parroquial sobre el temple gòtic de Vilassar.

Enguany el festival té un tarannà especial atès que la vila celebra que l’ajuntament i la propietat del castell han oficialitzat la cessió a l’Arxiu Municipal del fons documental de la baronia de Vilassar que segons l’arxiver i historiador Alexis Serrano és el fons documental més important per conèixer la història medieval del territori i la gent del Vilassar històric (la suma dels actuals termes de Vilassar de Dalt, de Mar i Cabrils) i també un dels grans fons que ens parlen de la història del país.

L’obertura del festival tindrà lloc el proper diumenge 30 de juny a les 18.30 al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt amb una conferència d’Agustí Alcoberro director del Museu d’Història de Catalunya. 

2010 - Centre d'Estudis Vilassarencs
Estudi, difusió i divulgació de la història, la cultura i el patrimoni de Vilassar de Mar